woensdag 11 januari 2012

Giraf met Jong

De afgelopen week heb ik dit werk er eens bij gepakt, de Giraf met Jong. Ik wilde in bed nog even verder borduren en dan is de Fall Fairy echt niet handig. Dan heb ik graag alles uitgespreid om me heen staan, dat lukt in bed niet echt! En aangezien de giraf maar een paar verschillende kleuren heeft, was deze wel ideaal om hieraan in bed, al tv kijkend, verder te werken.

Van deze serie heb ik de Tijger met Jong al afgemaakt. Dit vond ik een erg leuk werk om te doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Giraf minder leuk vind om aan te werken. De kleuren worden eentonig (komt misschien ook omdat de Tijger ook dezelfde kleuren had), en bovendien vind ik de lucht eigenlijk niet erg mooi worden. Ik volg de werkbeschrijving en volgens deze moet de lucht met maar 1 draadje gedaan worden. Maar nu ik de lucht bijna af heb, vind ik dit effect niet mooi. Maar ik vind dat ik te ver ben al om overnieuw te beginnen.

Hierna wil ik ook nog graag de Olifant met Jong maken, ook uit dezelfde serie. Vind de werken nu, als ik ze vergelijk met de Fall Fairy, erg grof. De stof is grover. Ik zou na deze 3 werken dan ook niet zo snel meer gaan voor deze soort Aïda, vind 18ct erg fijn om te borduren (hier borduur ik de Fall Fairy op).

Het lijkt mij wel erg leuk om alle 3 de werken naast elkaar op te hangen, wanneer dat zover is, dan volgt hier uiteraard een foto!

xLiefs Lydia

6 opmerkingen:

 1. Ik snap wat je bedoeld met de kleuren, maar ik denk dat straks dit werk wel heel mooi hang samen met de andere twee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie kleuren, misschien als je het af hebt, dat de achtergrond wel passend is..
  gr. Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk ook dat, eens het af is het best zal meevallen hoor. Je moet het in z'n geheel zien en vanop een zekere afstand hé! Zeker niet opgeven hoor! Je bent al een aardig stuk gevorderd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je de hele serie wilt maken, lijkt me erg leuk om ze naast elkaar aan de muur te zien hangen. Misschien komt het ook omdat het wat donkere kleuren zijn, dat borduurt altijd anders vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg. Giraffen zijn mijn lievelingsdieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het wordt erg mooi hoor. Als het klaar is zal je zien dat de lucht erg mooi uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen