donderdag 19 januari 2012

Mams borduurt: Country Hamlet #2

Mijn moeder heeft de laatste weken hard door geborduurd. En wat wordt het mooi! De kleuren in dit werk zijn super. Mams beleeft erg veel plezier aan borduren. En ze is er achter gekomen dat het best verslavend is! Hier dus even weer een update van haar borduurwerk:

Halverwege pagina 2.

Pagina 2 af!

Mijn moeder is ondertussen alweer verder, dus binnenkort meer updates!

xLiefs Lydia

dinsdag 17 januari 2012

Fall Fairy || Deel 18


Pagina 5 is af! Het blijft zo leuk om hier lekker mee bezig te zijn. Ik ben ook bijna alleen maar hiermee bezig. Andere werken oppakken, dat trekt me niet. Al wil ik binnenkort wel de kerstsokken weer op gaan pakken. Dit omdat ik daar vast ook een hele tijd mee bezig ben en het nog bijna een jaar duurt voordat het kerst is ;) Zou het leuk vinden om ze dan op te kunnen hangen!

Ik kreeg van Judith de vraag waarmee ik de hokjes teken op mijn stof. Dit doe ik gewoon met een potlood. Je kunt er ook speciale pennen en potloden voor kopen. Maar navraag bij het handwinkeltje hier in het dorp leerde mij dat die potloden bijna hetzelfde zijn als een gewoon potlood. Alleen veel duurder! Fijn dat er eerlijke mensen bestaan! Al moet ik zeggen dat zo’n pen me ook wel fijn lijkt hoor, die lijntjes zijn vaak nog duidelijker.

xLiefs Lydia


woensdag 11 januari 2012

Giraf met Jong

De afgelopen week heb ik dit werk er eens bij gepakt, de Giraf met Jong. Ik wilde in bed nog even verder borduren en dan is de Fall Fairy echt niet handig. Dan heb ik graag alles uitgespreid om me heen staan, dat lukt in bed niet echt! En aangezien de giraf maar een paar verschillende kleuren heeft, was deze wel ideaal om hieraan in bed, al tv kijkend, verder te werken.

Van deze serie heb ik de Tijger met Jong al afgemaakt. Dit vond ik een erg leuk werk om te doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Giraf minder leuk vind om aan te werken. De kleuren worden eentonig (komt misschien ook omdat de Tijger ook dezelfde kleuren had), en bovendien vind ik de lucht eigenlijk niet erg mooi worden. Ik volg de werkbeschrijving en volgens deze moet de lucht met maar 1 draadje gedaan worden. Maar nu ik de lucht bijna af heb, vind ik dit effect niet mooi. Maar ik vind dat ik te ver ben al om overnieuw te beginnen.

Hierna wil ik ook nog graag de Olifant met Jong maken, ook uit dezelfde serie. Vind de werken nu, als ik ze vergelijk met de Fall Fairy, erg grof. De stof is grover. Ik zou na deze 3 werken dan ook niet zo snel meer gaan voor deze soort Aïda, vind 18ct erg fijn om te borduren (hier borduur ik de Fall Fairy op).

Het lijkt mij wel erg leuk om alle 3 de werken naast elkaar op te hangen, wanneer dat zover is, dan volgt hier uiteraard een foto!

xLiefs Lydia

maandag 9 januari 2012

Fall Fairy || Deel 17

Even weer een kleine update. Heb een behoorlijk stuk erbij kunnen borduren, op deze pagina zaten wat minder lossen kruisjes, maar meer grote stukken bij elkaar van 1 kleur. Voor de afwisseling borduurt dat erg lekker. En dan gaat het lekker snel, want als ik zoals nu, zo’n beetje kan zien wat er op de pagina tevoorschijn komt, dan wil ik heel graag aan de volgende pagina beginnen!

Ik borduur altijd van boven naar beneden. Dit vind ik het prettigst. Verder maak ik altijd of het draadje op waar ik op dat moment mee borduur of de kleur (stel er hoeven op de hele pagina maar 3 kruisjes in dezelfde kleur te komen, dan borduur ik die in 1 keer).

Hoe borduren jullie? Per vakje, of per rij? Of borduur je net als ik?

xLiefs Lydia

maandag 2 januari 2012

Fall Fairy || Deel 16


Allereerst de allerbeste wensen voor 2012!

Hier is weer een update, de eerste update van dit jaar. Ongeveer 2/3e van de pagina is nu af. Het gaat best snel. Bij mijn vorige update werd gevraagd hoe dat het kan dat ik zo snel ben. Maar eerlijk gezegd heb ik geen geheim! Ik heb er alleen ontzettend veel lol in. En daardoor pak ik het werk er bijna elke avond wel even bij. Daardoor gaat het hard! Het is ook zo leuk om elke keer weer verder te zijn en wat tevoorschijn te zien komen!

Het gaat mij niet lukken om dit werk in 2012 af te ronden. Maar ik ben wel van plan om in 2012 het kattencollage van Francien’s katten af te maken. Deze gaat elke keer gewoon mee naar de camping. En ik wil komend jaar een kerstsok maken. Ik was al begonnen met het maken van 1, maar ik vind de stof waar ik nu mee werk voor de Fall Fairy vele malen mooier. Ik ga daarmee dus overnieuw beginnen en dan op 18ct aïda. Ik denk dat dit een veel mooier resultaat geeft.

Verder heb ik nog de Giraf met jong en de White Cat liggen, deze pak ik tussendoor en sowieso nadat het kattencollage af is ga ik hiermee verder op de camping. Nou ja dit is allemaal de planning, of nou ja, meer goede voornemens. Of dit gaat lukken? Dat gaan we zien!

xLiefs Lydia